ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
- 4 αυγά, ολόκληρα
- 3 κρόκοι
- 100 γρ. ρούμι
- 250 γρ. βούτυρο μαλακό
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. εκχύλισμα αμύγδαλο
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 180 γρ. καστανή ζάχαρη
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορος
Για το σιρόπι
- 150 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. ρούμι
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με το νερό και τη ζάχαρη.
- Όταν το σιρόπι μας αρχίσει να αφρίζει αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το ρούμι, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε στην άρκη να κρυώσει.
Για το κέικ
- Προθερμαίνουμετο φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, τους κρόκους, το ρούμι,το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα αναμειγνύουμε το αλεύρι, τις ζάχαρες, τον παπαρουνόσπορο. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε το μείγμα μας.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα αυγά. Αφαιρούμε από το μίξερ και απλώνουμε σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα κεικ 28 εκ. με τρύπα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Με το που βγάλουμε το κέικ από το φούρνο τρυπάμε με ένα μικρό μαχαιράκι σε διάφορα σημεία του κέικ και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
πηγή :http://akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου